ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВластГрадътИзбориНовини

ГЕРБ разбра сигналите на избирателите и даде на Пловдив нов кандидат

ГЕРБ даде на Пловдив нов кандидат, за да смени мрачния стил на управление, а на София – Йорданка Фандъкова, защото никога не е провокирала разделение. Това заяви в интервю за в. „24 часа“ политическият анализатор Димитър Аврамов, който коментира предстоящите политически битки на местните избори в най-големите градове на страната.

„Ситуацията в Пловдив показва, че в града има очаквания за промяна на досегашния затворен стил на управление, при който кметът не комуникираше с хората и бе изключил гражданите от процеса на вземане на решения. От това пострада имиджът на ГЕРБ“, коментира още Аврамов. По думите му премиерът Борисов и ГЕРБ са разбрали ясно сигналите на пловдивчани и затова са издигнали кандидатурата на Здравко Димитров, който се ползва и с надпартийно одобрение. Анализът на предизборната ситуация показва, битката в града под тепетата ще е двубой. Той ще се води между класическия дясноцентриски кандидат Здравко Димитров и бившият кмет Славчо Атанасов.

„Ако Славчо Атанасов спечели изборите, той ще управлява с БСП“, категоричен е Аврамов. На въпрос дали очаква гласуване тип “всички срещу кандидата на ГЕРБ” в Пловдив, той коментира, че е малко вероятно, защото въпреки стила „Тотев“, градът през последните 8 години се развива ускорено, с помощта на държавата са реализирани редица мащабни проекти в инфраструктурата, които се очакваха от десетилетия. „В сравнение с това периодът, в който г-н Атанасов беше кмет, бе на застой. Пловдивчани помнят това и ясно разбират разликите“, подчертава Аврамов. Изследванията на нагласите показват, че одобрението на ГЕРБ като управляваща политическа сила на национално ниво, е по-високо от това на ГЕРБ в Пловдив. „Точно към тези настроения беше адресирана кадровата промяна, заради тях бе номиниран Здравко Димитров. В политиката промяната винаги е личностна, тя има физически носител. В Пловдив кадровата промяна вече е факт“, смята Аврамов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина